Képviselőválasztás

Képviselőválasztás? Miért?

Mostanában a Szakterületi közéleti tevékenység nagyot zuhant. Második éve csupán 2-3 hallgató küzd a Szakterület képviseletéért. Miért is van erre szükség?

A képviselők felelőssége, hogy beleszóljon az egyetemen zajló ügyekbe. Részt vesznek a Küldöttgyűlésen ami a Hallgatói Önkormányzat legfőbb döntéshozó szerve, delegálhatók a Kari Tanácsba, Intézeti Tanácsba, ahol a Kar illetve az Intézet vezetőivel képes vitatkozni, illetve a véleményét kifejteni. A Fegyelmi Testületbe is küldhetők, ahol nagy beleszólási joga van egy hallgató sorsába, részese lehet a Választmánynak stb. Természetesen a delegáltsághoz nem kell képviselőnek lenni, de minenképp érdemes elnézni néha egy-egy Küldöttgyűlésre.

Képviselőnek lenni egy igencsak felelősségteljes dolog, de teljes mértékben megtérül. Elsőként értesülhetsz az egyetemen zajló dolgokról, könnyebben megismerheted intézményünk működését, és a legfőbb, hogy egy olyan közösség részese lehetsz, ahol éretten gondolkodó, felelősségteljes hallgatók vannak minden szakról. Remek lehetőség ismerkedni, és megismerni a többi szakot. A képviselők automatikusan a SzaB tagjai lesznek, így mint bizottsági tagok az üléseken határozatot hozhatnak, illetve a képviselők választják a Szakterületi Koordinátort, aki egyszemélyben felel a Szakterület működéséért.

A Biológia Szakterület évente 8 képviselőt küldhet a küldöttgyűlésbe. Amennyiben érzed magadban a lehetőséget, és a tennivágyást jelentkezz a következő választáson, és garantáljuk, hogy nem fogod megbánni.

Bővebb információt a http://ttkhok.elte.hu oldalon találsz, illetve kérdezhetsz a jelenlegi képviselőktől! Elérhetőségeiket lásd ITT.