Biológiai Szakterületi Bizottság

A SzaB

Bemutatása

A biológiai Szakterületi Bizottság (röviden SzaB) jelenleg 7 főből áll. Tagjai a hallgatók által megválasztott képviselők és póttagok, illetve a szakterületi koordinátor. A biológia szakterület döntéshozó szerve, amelynek elnöke a biológiai szakterületi koordinátor, illetve hiányában a SzaB tagok által választott bizottsági elnök. 

Legfontosabb célja a biológia hallgatók érdekeinek képviselete, és ezeknek a védelme. A Szakterületi Bizottság ezen kívül javaslatokat tesz különböző delegáltokra (Választmány, Intézeti Tanács, Kari Tanács, Kari Ösztöndíj Bizottság és Tanulmányi és Oktatási Bizottság), illetve a koordinátor személyére.

A Szakterületi Bizottság általában havonta ülésezik. Fontos azt tudni, hogy ezek az ülések nyitottak bárki számára, és az adott meghívókat a közélet menűpont SzaB meghívók almenűpontjában találhatóak meg. A SzaB üléseken szavazási joggal csak a tagok és a póttagok, míg a bológus hallgatók tanácskozási joggal vehetnek részt.     

Tagok bemutatkozása

 

Bauer Krisztina

Hausz Bálint

Sziasztok!

Hausz Bálint vagyok, másodéves biológia hallgató. Idén jelentkeztem először képviselőnek, és a sors úgy hozta (meg persze Ti), hogy be is tölthetem a pozíciót. motivációm mindig is egyszerű volt, szeretném a biológia szakterület, és így közvetve az egész egyetem presztízsét növelni, a jó közélet kialakításával. Egy szakterületen belüli összefogás sokkal kisebb mértékű, mint azt például eddigi osztályainkban tapasztalhattuk. De ugyanolyan fontos. Nem leszek más, mint egy kicsiny kő, amely az összekötő hidat építi.

Nagy Lőrinc

Sziasztok!

Nagy Lőrinc vagyok, idén szeptembertől másodéves biológus hallgató, először képviselő és mentor. Az előző félévben lezajlott választások során nyertem mandátumot hat hallgatótársammal együtt – melyet ezúton is nagyon köszönünk minden szavazó egyetemi polgárnak – és már javában dolgozunk azon, hogy egy hatékony, átlátható és a Ti igényeiteket kiszolgáló szakterületi bizottság jöjjön létre.

Mit érdemes rólam tudni? Nos, a biológus képzés rögös útjain elindulva hamar világossá vált számomra, hogy a hallgatók és az egyetem vezetése közötti kölcsönös és megértő kapcsolat léte korántsem olyan egyértelmű, mint az talán a gimiben megszokhattuk, hanem mindkét fél részéről folyamatos erőfeszítéseket kívánó feladat. Éppen ezért gondoltam, gondolom fontosnak, hogy egyike legyek azoknak, akik ezt a kommunikációt mindkét irányban elősegítik – hiszen az egyetemnek tudnia kell, mit akar a hallgató és a hallgatónak is jó tudni, mit miért tesz az egyetem.
Hasonló megfontolásból jelentkeztem mentornak is: véleményem szerint a gólyák bevezetése az egyetemi életbe egy kritikus időintervallum, mely alatt lényegében eldől, hogy az eljövendő évfolyamok mennyire tájékozódnak jól az egyetemi életben, mennyire tudnak kommunikálni a karral és annak különféle testületeivel, vagy egyáltalán mennyire vannak azzal tisztában, hogy ezt hogyan tehetik meg.

Mentorként és képviselőként is nagyon szívesen hallok felőletek, hiszen előbbi munkám része, hogy bármiben segítséget nyújtsak az egyetemre érkező gólyáknak (vagy éppen az ösztöndíjszámítással bajlódó felsőbbévesnek is), utóbbi munkám pedig az, hogy az egyetemi élet bármely aspektusára vonatkozó kérdést vagy javaslatot megválaszoljak vagy továbbítsak a Hallgatói Önkormányzat testülete felé megvitatásra. Szóval bármilyen kérdés, óhaj-sóhaj, ötlet vagy kritika merülne fel bárkiben, nyugodtan keressen élőben, Facebookon, e-mailben, vagy ahogy csak jól esik és én örömmel segítek!

Szebik Huba

Sziasztok!

Szebik Huba, harmadéves biológia alapszakos hallgató vagyok. 2016 tavaszán indultam képviselőnek. Indulásomat leginkább az érdek-képviseleti és közösségi munka iránti érdeklődésem motiválta, inkább általános jellegű elképzelésekkel, melyek között szerepelt a hallgatók egyetemi éveinek tartalmasabbá és hasznosabbá tétele, a kari hallgatói érdekképviselet működésének átláthatóbbá és ellenőrizhetővé tétele, valamint a hallgatók és a Hallgatói Önkormányzat különböző szervei közötti kommunikáció fejlesztése, az Önkormányzat és a hallgatók közötti távolság csökkentése.

A felmerülő kérdésekre mindig szívesen válaszolok.

Valánszki Luca

Sziasztok!

Valánszki Luca harmadéves biológushallgató vagyok, idén először képviselő. Már elsőéves koromban is érdekelt hallgatótársaim segítése, a kapcsolattartás az alsó- és felsőbbévesek között, ezért is jelentkeztem tavaly mentornak. Képviselőként elsődleges feladatomnak érzem a körülöttem, illetve velem nap mint nap együtt tanuló (és élő) társaim véleményének meghallgatását, és problémáiknak lehetőség szerinti megoldását. Ezért is kérlek, hogyha bármikor felmerülne benned bármi kérdés, kérés, vagy csak felvetés akármivel kapcsolatban, nyugodtan keress meg az elérhetőségeimen!